Nummerportering en routering

Uit SignetWiki
Versie door Admin (Overleg | bijdragen) op 5 jun 2009 om 15:47 (Koppeling aan uw SIP account)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Het is mogelijk uw huidige telefoonnummers te behouden als u overstapt naar Voice-over-IP van Signet. Hiervoor dient u het porteringsformulier in te vullen. Deze kunt u vinden op onze website. Ook voor nieuwe telefoonnummers kunt u bij ons terecht.

Portering bestaande telefoonnummers

Voor een aanvraag portering dient u de factuur van uw huidige telecomleverancier mee te leveren. Deze mag niet ouder zijn dan 6 maanden.

De doorlooptijd voor het aanvragen van een portering bedraagt circa 2 maanden. U kunt van ons verwachten dat we een week voor de portering contact met u opnemen over de exacte datum van portering. U heeft dan de tijd om uw telecomleverancier in te schakelen om uw centrale aan te passen indien noodzakelijk. Verder ontvangt u van uw huidige leverancier een schrijven met daarop de definitieve porteringsdatum.

Nummerblokken

Indien u een nummerblok wil porteren naar Signet, dient het volledige blok geporteerd te worden. U kunt dus niet bijvoorbeeld 1 nummer uit een blok van 10 nummers op uw 'oude' verbinding laten.

ISDN abonnement

Als u een ISDN abonnement heeft met 1 hoofdnummer en 3 MSN nummers dient u deze 3 MSN nummers ook apart te specificeren bij de aanvraag. Indien u dit niet opgeeft, wordt enkel het hoofdnummer geporteerd en zullen de 3 overige MSN nummers komen te vervallen.

Combinaties

Heeft u een analoge lijn met 1 telefonnummer (voor bijvoorbeeld uw fax) en een ISDN-2 of ISDN-30 met een nummerblok, dan kunnen wij deze allebei porteren en koppelen aan 1 enkel SIP account. U dient uiteraard wel rekening te houden met de aansluitmogelijkheden op uw VoIP randapparatuur. Een AVM 5188 VoIP gateway ondersteund enkel ISDN apparatuur en heeft 4 ISDN S0 aansluitingen. Vaak wordt hieraan een ISDN telefooncentrale aangesloten, waar vervolgens de fax op aangesloten zit.

  • Heeft u een aparte analoge telefoonlijn voor uw fax en een ISDN centrale voor bijvoorbeeld 2x (of meer) ISDN-2, kunt u een Fritz!Box 7170 gebruiken voor de fax en een AVM 5188 voor uw ISDN-2's.
  • Heeft u een aparte analoge telefoonlijn voor uw fax en een ISDN centrale voor bijvoorbeeld 1x ISDN-2, dan is een Fritz!Box 7170 weer prima geschikt, aangezien deze 3x analoog (POTS) en 1x ISDN S0 ondersteund.

Nieuwe telefoonnummers

Nieuwe telefoonnummers kunt u per stuk of in blokken van 10 of 100 bestellen. Indien wij al blokken in ons bezit hebben binnen uw regio, is de doorlooptijd van een aanvraag een aantal dagen. Is dit niet het geval, dan moet u rekenen op een doorlooptijd van circa 3 maanden.

Koppeling aan uw SIP account

Signet koppelt de nummers en/of nummerblokken aan uw SIP account (naar keuze). Wij ondersteunen inwards DDI, waardoor u met uw centrale kunt zien welk nummer gebeld is. Deze optie is echter standaard uitgeschakeld omdat niet alle VoIP ATA en overige apparatuur compatible is hiermee. Indien u geen telefoonnummers ontvangt in DDI, maar slechts uw accountnaam, neem dan even contact op met Signet. Wij zetten vervolgens uw account om naar DDI.