Wachtwoord vergeten, wat nu?

Uit SignetWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Wachtwoorden binnen backup-online zijn uitermate belangrijk. Het wachtwoord van het account wordt niet alleen gebruikt om ongewenste toegang tegen te gaan, het wordt ook standaard gebruikt als codeersleutel om de data versleuteld op te slaan op onze server(s). Dit zodat niemand uw data kan inzien. Zelfs wij of de fabrikant, Ahsay, kan dat niet.

Dit betekend echter dat als u dit wachtwoord onverhoopt kwijt raakt, het niet meer mogelijk is om data te restoren die met de oude, verloren sleutel, versleuteld is opgeslagen op onze backupservers. Dit betekend feitelijk dat in geval van nood het niet meer mogelijk is om data te restoren!

Bij een backup-online abonnement kan het wachtwoord op twee manieren tot stand gekomen zijn:

  1. Door de klant zelf bij het installeren van de software.
  2. Door Signet als de klant meteen een betaald abonnement afgesloten heeft.

In geval van punt 1 is het voor Signet niet mogelijk om het wachtwoord te verstrekken, dit omdat wij het wachtwoord immers niet ingesteld hebben. In geval van punt 2 kunnen wij de PDF opnieuw versturen waarin het wachtwoord vermeld wordt. Let wel op dat dit wachtwoord naderhand gewijzigd kan zijn en het wachtwoord in de PDF daardoor niet meer correct kan zijn.

Er is nog een derde mogelijkheid om het wachtwoord terug te vinden en dat is via de geïnstalleerde software. Hierin wordt vermeld welke sleutel gebruikt wordt. U kan als volgt deze informatie opvragen.

Serverversie (OBM)

Open de software zodat onderstaand scherm zichtbaar wordt. Overzicht OBM.png

Klik in het scherm op het tandwiel (zie de rode cirkel), het volgende scherm verschijnt dan. In dit scherm kiest u voor "Codering". Codeersleutel.png

Wanneer u het vinkje bij "Codeersleutel maskeren" klikt wordt de gebruikte sleutel zichtbaar gemaakt.

PC/Laptop versie (ACB)

Open de software zodat onderstaand scherm zichtbaar wordt. Hoofdscherm ACB.png
Klik in het scherm op het tandwiel (zie de rode cirkel), het volgende scherm verschijnt dan.

ACB Details.png
Wanneer u het vinkje bij "Sleutel coderen" klikt wordt de gebruikte sleutel zichtbaar gemaakt.

Wachtwoord resetten

Wanneer u de software niet meer kan openen, bijvoorbeeld door een server-crash, dan kan Signet een nieuw wachtwoord instellen. Neem hiervoor met onze helpdesk contact op:

  • helpdesk@signet.nl
  • +31 40 707 4 903

Van belang is dat na ontvangst van het wachtwoord, u alle backupsets verwijderd binnen de software of binnen de webinterface (http://backup1.signet.nl), en daarna nieuwe backupsets configureert. Dit omdat de backups anders door blijven lopen met de oude sleutel die niet bekend is en een restore dan niet mogelijk is.