Uw homepage

Uit SignetWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Hebt u een AccessPlus, Web, WebBasis, WebPlus, WebXtra of WebXpert abonnement bij Signet dan kunt u uw eigen homepage op onze server plaatsen.

Hebt u een eigen domeinnaam dan kunt u uw homepage vinden op:

  http://www.uwbedrijf.nl

In de onderstaande hoofdstukken wordt uitgelegd hoe u uw homepage op de Signet server plaatst.

 1. Wat hebt u nodig
 2. Waar staat uw homepage?
 3. Hoe maakt u uw homepage?
 4. Hoe plaatst u uw homepage op de server?
 5. Kan ik meerder pagina's aanmaken
 6. Verdere mogelijkheden
 7. Het ontwerpen uitbesteden


1. Wat hebt u nodig

Om u homepage bij Signet te plaatsen hebt u de volgende zaken nodig:

  * een WebStart, WebLite, Web, WebBasis of WebPlus abonnement
  * een HTML-editor om u pagina's te ontwerpen
  * een FTP programma bijvoorbeeld FileZilla, WS-FTP of cuteFTP


2. Waar staat uw homepage?

Uw homepage staat op een van de Signet servers. Wanneer u bij Signet inlogt met een SSH- of FTP-programma (zie verderop) komt u in uw login directory terecht. In deze login directory vindt u de directory 'WWWROOT'(in hoofdletters). In deze directory bevindt zich uw homepage. Deze homepage moet één van de volgende namen hebben:

  * index.html
  * index.htm 
  * index.php

en moet geschreven zijn in dé taal van het World Wide Web: HTML.

Houd er rekening mee dat onze servers verschil maken tussen hoofd- en kleine letters. Gebruik dus één van de bovenstaande namen voor uw homepage.


3. Hoe maakt u die homepage?

Gewoon op uw PC, met een willekeurige tekstverwerker (bijv. Edit of Notepad, BBEdit). Er zijn ook programma's die u kunnen helpen met het maken van HTML bestanden of die bestanden uit tekstverwerkers om kunnen zetten in HTML. Voor WYSIWYG toepassingen kunt u gebruik maken van bijvoorbeeld Adobe Dreamweaver of Adobe Contribute


4. Hoe plaatst u uw homepage op de server?

Het beste gaat dit via FTP (File Transfer Protocol). U kunt een van bovenstaande programma's gebruiken om in te loggen bij Signet. U ziet dan rechts uw login directory bij Signet. U gaat daar naar de directory 'WWWROOT'(dubbel-klik op de directory naam). In de linker helft van het scherm gaat u naar de directory waar uw website op uw PC staat. U kiest de te versturen bestanden en sleept deze in uw WWWROOT map op de server van Signet en voila!

U kunt hem meteen met een webbrowser bekijken (desnoods nog voor u het ftp programma sluit); is het wat u had verwacht?


5. Kan ik meerdere pagina's aanmaken?

Ja, u kunt meerdere pagina's maken en hier vanuit uw homepage naar verwijzen (links). Wanneer u 'plek' op het Internet uit meer dan een pagina bestaat wordt over het algemeen gesproken over 'uw Internet site'.


6. Verdere mogelijkheden

In principe zijn de mogelijkheden onbeperkt voor zover tenminste uw abonnement dat toelaat.

Voor het verfraaien van uw pagina's kunt u natuurlijk zelf uw afbeeldingen maken. U kunt ook eens kijken op de vele afbeeldingsbibliotheken die op het Internet zijn te vinden. Verder kunt u gebruik maken van PHP en MySQL (indien uw abonnement dit toelaat). Op dit moment maken we gebruik van PHP 5.2 en MySQL 4.1 op ons shared hosting platform.


7. Het ontwerpen uitbesteden

Misschien hebt u helemaal geen tijd om u uw eigen homepage / Internet site te ontwerpen en samen te stellen. Neem in dat geval gerust contact met ons op. Wij kunnen u in contact brengen met Signet partners die hiervoor de kennis in huis hebben.