Hoe backup ik Exchange 2007?

Uit SignetWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Om met AhsayOBM succesvol Exchange 2007 te kunnen backuppen zijn er extra stappen nodig. Dit omdat Exchange 2007 qua werking wezenlijk verschilt van zijn voorgangers. Zo is Microsoft Exmerge, de tool die Ahsay gebruikt, niet meer te gebruiken onder Exchange 2007 en is de Microsoft Exchange Messaging Application Program Interface (MAPI) alleen beschikbaar in een 32-bit uitvoering.

Installeren AhsayOBM

De installer die u bij ons download bevat zowel de 32-bit als de 64-bit versie, dus het maakt niet uit welke variant van Windows u gebruikt. Installeer deze.

Backing up information store (server level)

Om de complete Exchange server te backuppen zijn geen extra stappen benodigd, desgewenst kunt u de handleiding gebruiken.

Backing up individual emails (mail-level)

Download en installeer Microsoft Exchange Server MAPI Client and Collaboration Data Objects

Deze kunt u vinden op deze site van Microsoft.

Download en installeer een 32-bit Java Runtime Environment

U kunt deze applicatie hier vinden.

Pak dit ZIP bestand uit in de map "C:\Program Files\AhsayOBM".

AhsayOBM in 32-bit modus starten

Start vervolgens de AhsayOBM applicatie in 32-bit modus. Dit door

C:\Program Files\AhsayOBM\bin\RunOBC32.bat

uit te voeren.

Maak vervolgens een nieuwe backup set aan door binnen AhsayOBM het volgende uit te voeren. In het algemene overzicht, zie afbeelding 1, klikt u op het tandwiel, links onderaan.
AhsayOBM overzicht.jpg
Afbeelding 1, overzicht AhsayOBM

Vervolgens verschijnt er een nieuw venster waarin u bovenaan op het groene plusje klikt, er verschijnt dan een wizard waarmee u de taak kunt aanmaken.
Kies hier bij "Type" voor "MS Exchange Mail Level Backup", zoals in afbeelding 2 te zien is.

Exchange mail level.jpg
Afbeelding 2, Wizard

Volg de verdere instructies binnen de wizzard.

Aanpassen credentials binnen AhsayOBM

Omdat er in deze versie van AhsayOBM nog een vervelende bug zit waardoor de geplande Exchange taken niet worden gestart, moeten we nog een kleine aanpassing doen.
De reden dat de Exchange taken niet automatisch gestart worden komt doordat de credentials, die bij het aanmaken van de backuptaak in gebruik waren, niet goed overgenomen worden. Dit is simpel op te lossen door de credentials eenmalig handmatig in te voeren. Dit doet u als volgt:

Binnen AhsayOBM klikt u op het tandwiel, zoals u in afbeelding 1 hierboven kunt zien. U kiest vervolgens de Exchange taak die u eerder heeft aangemaakt. Hierbinnen gaan u naar Algemeen/General, zoals te zien is in afbeelding 3.

Ahsay creds.jpg
Afbeelding 3, credentials aanpassen

Hier kunt u vervolgens de gebruikersnaam en wachtwoord opgeven van een account met genoeg rechten, bijvoorbeeld de administrator.

Wanneer u klaar bent drukt u op OK.

Welke versie wordt door een geplande taak gestart?

Voor taken die binnen AhsayOBM gepland worden, wordt automatisch de juiste versie gestart. Dit wordt verzorgt door het bestand RunMailBackup.bat in de map C:\Program Files\AhsayOBM\bin\.