E-mail antivirus scan

Uit SignetWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Een computervirus kan grote schade toebrengen aan uw bedrijf. Eén computer raakt geïnfecteerd door een virus en binnen de kortste keren is het hele netwerk besmet. Niet alleen kunnen hierdoor servers overbelast raken, maar u kunt ook data kwijtraken. Bovendien bestaat de kans dat uw klanten ook door u worden geïnfecteerd. Het virusvrij maken van uw computers is na een besmetting vaak een kostbare en tijdrovende klus. De uitbraak van het computer virus/worm Code Red heeft in 2002 een wereldwijde schade veroorzaakt van meer dan 2 miljard dollar. Het is belangrijk dat u op de hoogte bent van de gevaren van een computervirus en de nodige voorzorgsmaatregelen neemt om infectie te voorkomen.

E-mail antivirus

E-mail antivirus is scannen bij de bron. De e-mail wordt van alle virussen ontdaan door Signet, voordat u de mail ontvangt op uw werkstation!

Er gebeurt dan het volgende:

  • Een E-mail zonder virus krijgt u natuurlijk gewoon binnen
  • Als er een virus aan/in uw binnenkomende post zit, dan gaat onze antivirus software proberen om het virus onschadelijk te maken.
  • Lukt dat (en dat is meestal) dan krijgt u de schoongemaakte e-mail alsnog doorgestuurd.
  • Kan de antivirus software het virus niet onschadelijk maken dan wordt het bestand waarin het virus zit losgemaakt van het e-mailbericht en in quarantaine geplaatst. Hiervan krijgt u uiteraard bericht. Een virus kan slechts alleen verscholen zitten in een attachment dat aan de E-mail hangt. Vandaar dat dit bestand losgemaakt wordt, maar de tekst in de E-mail wel doorgestuurd wordt. E-mail in quarantaine kunt u (als u dat beslist wilt) toch nog toegezonden krijgen, maar dat is natuurlijk niet verstandig.
  • Als er een virus gevonden wordt dan krijgt u daar automatisch (e-mail) bericht over.
  • Ook de afzender krijgt automatisch een bericht, zodat ook deze actie kan ondernemen. Een overzicht met informatie over de hoeveelheid e-mails die zijn gescand en geinfecteerd kunt u zien op http://antivirus.signet.nl.

De antivirus service werkt altijd per domein. Kiest u hiervoor dan worden alle e-mails verzonden vanaf het internet naar e-mail adressen binnen uw domein gecontroleerd (u kunt dus bijvoorbeeld niet een bepaald adres uitsluiten; wat ook heel onverstandig zou zijn). Er wordt een controle gedaan op alle binnenkomende berichten vanaf het internet naar uw domein. Interne berichten blijven op uw mailserver aanwezig en passeren dus niet onze E-mail antivirusservice.